Кметът Иван Портних награди победителите в плувния маратон Галата – Варна

216 състезатели от България, Белгия, Турция, Великобритания, Германия, Нидерландия, Русия и Армения участваха 83-ото издание на най-стария плувен маратон Галата – Варна. Стартът бе даден сутринта от рибарско пристанище Карантината.

Кметът на Варна Иван Портних награди победителите при мъжете. Първи се класира Дарен Кирилов от „Доростол“ (Силистра) с време 55 минути и 30 сек. Той участва за първи път в състезанието. На второ място е Антоний Моралийски от спортен клуб „Астери“ (Варна) с резултат 56 минути и 31 сек, а трети е съотборникът му Ясен Бонев в време 56 минути и 40 сек.

При жените на първо място е Габриела Георгиева от София с време 58 минути и 11 сек. На второ место е Калина Захариева от Благоевград с време 58 минути и 11 сек, а на трето – Лора Великова от спортен клуб „Астери“ Варна – с време 1.05.50 ч.

Плакети с логото на състезанието получиха от кмета Иван Портних и тримата състезатели в маратона от побратимения на Варна град Рощок – Денис Вой и Янис Дамън, които се състезаваха при мъжете и Дьорте Камрау, която се класира на шесто място при жените.

Организатори на събитието са Община Варна, ВМС на Република България и плувен клуб „Черно море“.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии