Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Нидерландия

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Кралство Нидерландия у нас Н. Пр. Симон ван дер Бург. Той бе придружаван от Николай Стоянов – сътрудник по културните въпроси в посолството.

Дипломатът е във Варна по повод няколко културни инициативи с участието на холандски творци, които се организират в морския град с подкрепата на Посолството на Нидерландия. Сред тях са концертът на най-стария симфоничен оркестър на Амстердам UvA-Orchestra J.Pzn Sweelinck, провел се в двора на Националното училище по изкуства „Добри Христов“ и предстоящият тази вечер концерт на нидерландския струнен квартет North Sea в Градската художествена галерия.

По време на срещата кметът Иван Портних заяви, че се надява двустранното сътрудничество между Варна и побратимения град Дордрехт, Нидерландия, да продължи, като отбеляза някой от съвместните инициативи тази година, сред които размяна на делегации с представители от образователни институции, турнир по шах с участието на клубове от двата града и други.

Посланикът заяви, че освен добрия културен обмен, Варна е привлекателна за холандския бизнес, като за пример посочи IT компания, осигурила над 600 работни места в морския град.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии