Глоба от 500 лв. наложи Районният съд във Варна на румънски турист за проява на дребно хулиганство

Вечерта на 28 юли т.год. 43-годишен румънски турист, във видимо нетрезво състояние, се прибрал във фоайето на хотела си в КК „Златни пясъци“ с компания свои приятели и започнали да хвърлят предмети в асансьорната шахта. Въпреки направената забележка от служител на хотела, 43-годишния турист не се успокоил, а започнал да блъска силно по вратите на хотелските стаи и да смущава почиващите, като от ударите паднали табелките на две от помещенията. Непристойните действия, ругатните и крясъците във фоайето продължили и след намесата на управителя, поради което била извикана полиция. Нарушителят отказал да се подчини на разпорежданията на пристигналия полицейски екип, оказал съпротива и дори блъснал единия от униформените, изпълняващ служебните си задължения по охрана на обществения ред.

Районният съд прие, че е налице основание за налагане на административно наказание над средния размер за извършената на публично място непристойна проява, която е нарушение по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство.

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба производството пред Окръжен съд – Варна е насрочено за първи август т.год. от 13 часа.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии