Окръжна прокуратура-Варна задържа две жени за държане и разпространение на наркотични вещества

Прокурор от Окръжна прокуратура – Варна постанови задържане за срок до 72 часа за две жени от Варна. Ю.М. (54 г.) и С.С. (40 г.) са привлечени към наказателна отговорност за държане на високорискови наркотични вещества без разрешително с цел разпространение – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. Като С.С. държала наркотици и ги разпространила на Ю.М., която ги придобила с цел да ги препродава.

Двете жени били установени при специализирана операция, като са задържани непосредствено след осъществената помежду им сделка с 198,24 грама високо рисково наркотично вещество – алфа-метилфентанил. При последвалите процесуални действия станало ясно, че С.С. държи в дома си допълнително количество от същото вещество, както и 1,13 грама марихуана.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо от тях.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии