Жена, използвала многократно чужда банкова карта, отива на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна

Обвинителен акт внесе в съда Окръжна прокуратура – Варна срещу 34-годишната Т.Я., която, при условията на продължавано престъпление, използвала чужда банкова карта без съгласието на притежателя й – престъпление по член чл. 249, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

Обвиняемата работела като куриер – логистик в офиса на фирма, предоставяща куриерски услуги. Като такава, тя имала достъп до банкова карта на дружеството, предоставяна на служителите за покриване на някои текущи разходи. Възползвайки се от това обстоятелство жената записала неправомерно данните от платежния инструмент с идеята да го използва и за лични нужди.

За периода 3 до 10 септември 2022 година Т.Я. успяла да реализира 62 транзакции към сайтове за онлайн залагания и да закупи няколко мобилни приложения на обща стойност 2340,72 лева. Неправомерните плащания били извършвани както в работно време, така и извън работно време.

Обслужващата фирмената сметка банка се усъмнила във вида на направените плащания и уведомила за това титуляря й. Транзакциите били оспорени, сигнал за престъплението бил подаден в структурите на МВР. В хода на разследването по образуваното досъдебно производство станала ясна съпричастността на Т.Я. към нерегламентираното използване на чуждия платежен инструмент.

Обвиняемата не е известна на органите на реда и не е осъждана. Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години, както и „глоба“ до двойния размер на получената сума.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии