Документален филм за Военноморски музей грабна кристална статуетка и диплом от международен медиен фестивал

Кристална статуетка и диплом в катерогия „Документални филми“ получи продукцията на MU-Vi.tv, телевизията на Медицински университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ и младите репортери от редакционната колегия на вестник „НахОДКи“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Това стана по време на официалната церемония по връчване на отличията от XII Международен детски и младежки медиен фестивал „Арлекин“, която се състоя в Английския двор на Археологически музей – Варна.

Документалната продукция е озаглавена „По килватера на времето“ и е посветена на 100-годишнината на Военноморския музей във Варна. С нея бе открита програмата на форума и заслужено спечели аплодисментите на жури и публика.

Фестивалът „Арлекин“ подкрепя иновативното мислене на младите хора. Той дава възможност на деца и младежи до 29 години с усет към изкуството да участват с фотографии; филми; клипове; анимация; YouTube канали и презентации.

„Конкурсът има за цел да стимулира детската и младежка фантазия и творчество за създаване на телевизионни предавания и репортажи, музикално предаване, рекламни клипове, детска новела и сериал, спортно предаване, новинарска емисия, интернет медии и радиопредавания, включващи всички жанрове. Тази година темата е свободна, а мотото на фестивала е „Светът в моите очи“, информират организаторите.

Филмът „По килватера на времето“ бе създаден с изключителното съдействие на Националния военноисторически музей – София.

Премиерата на документалната продукция се състоя в края на м. май в концертната зала на Младежки дом. Прожекцията тогава  бе уважена от командира на Военноморските сили на Република България, контраадмирал Кирил Михайлов, от кап. 3 ранг Боряна Янкулова от Военноморска база – Варна и служители на базата, д-р Марияна Кръстева – директор на Военноморски музей – Варна, проф. Антония Димова – декан на ФОЗ към МУ – Варна, Монка Николова – директор на ОДК – Варна, д-р Росица Младенова – директор на МФДММИ „Арлекин“, офицери от резерва и радетели за морската идея.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии