Окръжна прокуратура – Варна протестира присъда от 12 години „лишаване от свобода“ за млад мъж, убил жената на свой роднина

Окръжна прокуратура – Варна ще внесе в законоустановения срок протест с искане за по-тежко наказание за подсъдим за убийство на жена в село Черноок, извършено през ноември 2022 година. С обвинителен акт, внесен през април, А.И. е предаден на съд за престъпление по чл. 116, ал. 1, т.6, във връзка с чл. 115 от НК. Състав на Окръжен съд – Варна оправда мъжа по така посоченото обвинение и го осъди за убийство по чл. 115 от НК с „лишаване от свобода“ за срок от 12 години при строг режим на изтърпяване.

Престъплението е извършено през нощта на 7 срещу 8 ноември 2022 година. 50-годишната жертва на младия мъж се намирала в дома си. Жената забелязала, че някой се опитва да демонтира камерите за видео-наблюдение на къщата й и решила да провери какво се случва. На място тя попаднала на роднина на мъжа си, с когото били в лоши отношения. Помежду им възникнало спречкване. 25-годишният обвиняем извадил нож и нанесъл на жената няколко прободни рани, като успял да засегне жизнено важни органи. Малко по-късно тя починала. А А.И. избягал. В резултат от предприетите незабавни действия по разследване на случилото се и започнатите издирвателни мероприятия от страна на ОД на  МВР – Варна, мъжът бил намерен и задържан.

Тъй като счита наказанието за недостатъчно, прокурорът по делото от Окръжна прокуратура – Варна ще настоява за увеличаване на размера. Предстои протестът да бъде внесен пред въззивната инстанция.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии