Страстно фламенко на варненската сцена

Международният театрален фестивал „Варненско лято“ отново среща своята публика с Фламенко Балет Барселона и неговата нова продукция „Страст“ на 10 юни от 19:30 часа във Фестивалния конгресен център – Варна.

Танцовият спектакъл пренася публиката в света на интригата, сложната динамика на страстта, любовта, лудостта и трагедията. „Страст“ пресъздава един завладяващ свят в стила на Фламенко Балет Барселона, който съчетава традиционното фламенко с елементи на съвременен танц и нова  музика, изпълнявана на живо от шестима музиканти.

Трагична история за желание и страст, в която главният герой е погълнат от съмнение, гордост и лудост, заплашващи връзката с голямата му любов и обричащи го на самота и отчаяние.

Хореограф и солист в спектакъла е Давид Гутиерес. Той основава Фламенко Балет Барселона през 2017 г. като международна компания, която се стреми да популяризира наследството на испанския танц и да го продължава в съвременността в диалог с други форми. Гутиерес е признат за един от най-талантливите фламенко артисти в Испания и неговата компания добива широка популярност в цял свят.

Събитието е част от програма „Интермецо“ и се осъществява съвместно с Международния музикален фестивал „Варненско лято”.

Билети за „Страст“ могат да се закупят от касите на ФКЦ – Варна, както и онлайн на следния линк: bit.ly/45T2pCQ


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии