Зеленият транспорт ще бъде водещ приоритет на новия министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков

Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети, заяви новият министър на транспорта и съобщенията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на управлението от досегашния ръководител на институцията Христо Алексиев. Работата по плана за оздравяване на „Български пощи“ ЕАД и изпълнението на Проектите по плана за възстановяване и устойчивост са другите важни задачи пред новия екип. Георги Гвоздейков подчерта, че е важно бързо да бъдат решени въпросите с обжалваните поръчките за доставка на нов подвижен състав за железопътния транспорт. „Това, което е направено, ще бъде продължено и надградено. Най-важното е максимално бързо да покажем резултати, които са важни за хората“, коментира той.

Досегашният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев заяви, че за него също е важно да продължи работата по оздравяване на Български пощи, изпълнението на проектите по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“, Плана за възстановяване и устойчивост, както и спешната медицинска помощ по въздух.

„Имаме отлична възможност за геополитическо позициониране в региона“, добави Христо Алексиев. В тази връзка стартирахме редица проекти, както и активизирахме работата по Средния коридор за транспортни доставки между Азия и Европа, каза още той.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии