Районният съд във Варна наложи общо наказание на 33-годишен за документно и транспортно престъпление

Съдът одобри постигнато между страните споразумение, с което 33-годишният подсъдим се признава за виновен в две повдигнати му обвинения – за съзнателно ползване на неистински официален документ (по чл.316 от НК), както и за престъпление по транспорта (по чл. 343в, ал.2 от НК).

Вечерта на 26 февруари т.год. 33-годишният подсъдим бил спрян за проверка в квартал „Максуда“ с управлявания от него лек автомобил „Фолксваген“. Той представил шофьорска книжка, издадена на негово име по образец на Украйна, която впоследствие се установява, че е неистински документ, но от подсъдимия за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. Направената справка в информационните масиви за водача показала, че той няма издадено свидетелство за управление МПС в България, като управлява лек автомобил без валидна шофьорска книжка в едногодишен срок от наказването му по административен ред с влязло в сила наказателно постановление за същото деяние.

33-годишният мъж е с чисто съдебно минало. Съгласно параметрите на одобреното от съда споразумение, за всяко от престъпленията му бяха определени отделни наказания, като той следва да търпи общо наказание в размера на най-тежкото от тях – една година лишаване от свобода, отложено с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба от 500 лева. Разноските по делото се поемат от подсъдимия. Съдебният акт е окончателен.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии