Вход свободен, игри и забавления за Деня на бащата във военноморския музей

На 10 юни (събота) с вход свободен от 10:00 до 18:00 часа и много атракции във Военноморския музей ще се проведе Денят на бащата, посветен  на специалната връзка между детето и таткото.

Незабравим и вълнуващ старт на лятото очаква всички гости на Музея. Те ще бъдат провокирани да се включат в активности, предизвикващи тяхната бързина, съобразителност и ловкост. Ще се запознаят с професията на водолаза, подготовката и екипировката за гмуркане и ще участват в образователни игри с награди. Предвидено е и време за творческа изява – за онези, които се осмелят да се впуснат в декорацията с жив скандинавски мъх или да изразят вдъхновението си с цвят.

Деца и родители ще се състезават с роботи-бойци, ще разберат от какви елементи са изградени малките машини и как се задвижват, а специален робот ще изстрелва възможно най-надалеч хартиени ракети. Най-малките пък ще се запознаят с историята за Рибко и японския картинен театър Камишибай.

През целия ден ще ви очакват г-н Шишеяд и гладната за кенчета г-жа Преса, за които може да донесете непотребни пластмасови бутилки и алуминиеви кутийки, които да рециклираме.

Заедно с любопитните атракции посетителите ще имат възможност да разгледат постоянната експозиция на музея и временната изложба „Хладното оръжие в Българската армия – символ на доблест и чест“.

ПРОГРАМА

10.00 – 12.00 ч.: Изкуство и декорация от жив скандинавски мъх с „Хоопо арт“;

10.00 – 15.00 ч.: Как се става водолаз с Морски клуб „Приятели на морето“;

10:00 – 18:00 ч.: Да рециклираме заедно с Power Jump

12.00 – 15.00 ч.: Да опознаем роботите и програмирането с Училище по роботика Robopartans;

15.00 – 18.00 ч.:  Творческо ателие със Сдружение „Арт-визия“;

16.00 – 18.00 ч.: В света на приказките и японския театър Камишибай с Treehouse.bg – Books & Wooden Toys.

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии