Областно състезание “Млад огнеборец” се проведе в Суворово

На 26 май 2023 г. в гр. Суворово се проведе Областно състезание между младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” на територията на област Варна. Съревнованието е областно, отборно и се провежда съгласно “Правилата за провеждане на състезанията на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Организатор е Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна. Дисциплините, в които се състезаваха децата са: “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. Участваха 9 отбора. Победители са младежите на І-во ОУ “Хр. Смирненски”, гр. Провадия последвани от състезателите на ОУ “Христо Ботев”, р-н Аспарухово, гр. Варна и СУ “Н. Йонков Вапцаров”, гр. Суворово.

Отборът на гр. Провадия ще представлява област Варна в надпреварата по време на републиканското състезание на МПО в кк  „Албена“ 2023 г.

На 31 май 2023 г. в спортен комплекс ,,Петко Сираков” – гр. Вълчи дол, ученици от  Варненска област мериха сили и знания в областния етап на състезанието “Защита при бедствия, пожари  и извънредни ситуации”.

В началото на надпреварата децата решаваха тест с въпроси от учебния материал свързан със защитата при бедствия, а след това се проведе и практическата част за  проверка на придобитите умения и навици за защита, чрез състезателни игри.

  • На първо място се класира І ОУ “Христо Смирненски” – гр. Провадия.
  • Второто място зае ЦПЛР – гр. Аксаково.
  • Трето място спечели СУ,,Никола Йонков Вапцаров” – гр. Суворово.
  • Четвърти в надпреварата завършиха СУ “Васил Левски” – гр. Вълчи дол.
  • На пето място се класира отборът на СУ “Васил Левски” – гр. Девня.

Отборът на гр. Провадия ще представлява област Варна в надпреварата по време на Националното ученическо състезание ,,Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”, което ще се проведе в гр. Велико Търново през месец юни.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии