Фестивалът БУНА превзе Таляна

Много хора се включиха в първите събития и изложби в артистичния квартал Таляна навръх 24-и май. Събитието премина под надслов Speed-opening part, част от най-големия фестивал за съвременно визуално изкуство БУНА, който се провежда във Варна и ще продължи до 28 май. В него участват над 30 организации, галерии, и артистични колектива от цялата страна.

По време на разходката любителите на съвременното изкуство можеха да се запознаят с различни идеи, изложби, инсталации в необичайни пространства – магазини, ателиета, заведения, улици. В събитието се включиха локации като Work Del Mar, Bella Sherban handmade jewelry, Бистро Майстора, където бяха представени проектите на Александър Вълчев, ПОСТА, Struktura Project Room, Gallery Gallery, както и намесите в градската среда от Владимир Иванов, Петър Чиновски, Виктория Георгиева Mouse и София Димова.

Ден по-рано на специално тържество в културното пространство ReBonkers бе направена предпремиера на БУНА. На събитието присъства кметът на Варна Иван Портних, който е патрон на фестивала, представители на Фрапорт Туин Стар – концесионер на летищата във Варна и Бургас, на културната общественост и туристическия бранш, от местната власт и други. Домакин на събитието бяха Ралица Герасимова, София Димова и Калина Жечева от ReBonkers и Биляна Раева от сдружение “Таляна”.

Пълна програма и карта с местата на събитията тук: https://bunavarna.com/bg/


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии