Отборът на Първа ЕГ-Варна станаха републикански шампиони по волейбол

Отборът на Първа ЕГ-Варна девойки 11-12 клас участваха на Републиканското ученическо първенство по волейбол, което се проведе в град Сливен в периода от 29.04.23г. до 03.05.23г. Те премериха сили с участници от училищата от Кюстендил, Казанлък, Нова Загора, Видин, София, Пловдив, Плевен, Сливен и Русе.

След теглене на жребия отборът на Първа ЕГ се падна в една група с отборите на Сливен, Видин, Плевен и Нова Загора. Варненският тим спечели всичките си мачове и стана първи в групата, което му отреди да играе на полуфинал с втория от другата група – отборът на Казанлък. След много оспорван мач нашите момичета се пребориха и спечелиха с 3-2 гейма. На финала варненки срещнаха отбора от Кюстендил и в петия гейм в игра точка за точка спечелиха мача. Това дава право следващата година отборът на I ЕГ-Варна да участва на Световното ученическо първенство, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна.

Състав на победителките е Елизавет Ивакина-12a кл., Лорета Арнаудова-12e кл., Ивет Гавраилова-11б кл., Ралица Гигова-11б кл., Мария Петрова-8з кл., Мартина Димитрова-9е кл., Анна-Катерина Станимирова-9з кл., Малена Николова-9в кл., Ваяна Заркова-9б кл. и Ерия Рашкова – 9г кл.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии