Съдят обвиняем за държане с цел разпространение на над 5,50 килограма марихуана, метамфетамин, кокаин и екстази

Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд 26-годишния Х.Х. за това, че без надлежно разрешително и при условията на продължавано престъпление, държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал.1, изр.1, пр. 4 и пр. 5, алт. 1, във връзка с чл. 26, ал. 2 от НК.

Обвиняемият Х.Х. се занимавал се с разпространението на наркотично вещества. За целите на заниманието си той имал наети общо 3 помещения, в които съхранявал забранени субстанции.

На 13 октомври 2022 г., в 14:00 часа, обвиняемият имал уговорка за продажба на наркотици. Осъществил я, като разпространил на свой редовен клиент общо 0,86 грама кокаин. Малко след сделката мъжът бил задържан от служители на ОД на МВР – Варна. Последвали неотложни процесуални действия в жилището, обитавано от него, както и на другите два адреса използвани от мъжа. Намерени били и иззети множество разфасовки с марихуана, като общото иззето количество било 5606,47 грама. Освен това били намерени 379 таблетки екстази, 47,73 грама метамфетамин и 13,05 грама кокаин. Стойността на намерените наркотични вещества била над 42 500 лева.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу 26-годишния Х.Х. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от две до осем години и с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии