Открито планетарно заседание във Варна утре

Младежката академия „Космос и право“ – инициатива на Апелативен съд – Варна и Планетариума на Висшето военноморско училище – ви кани на първото открито „планетарно заседание“ по делото си за космическия туризъм утре. Тези от вас, които са пропуснали, ще имат възможност да се срещнат с изключителните деца – автори на проекта за космическо летище, получил Специалното отличие в най-престижния конкурс на National Space Society на САЩ и НАСА за проектиране на космически градове. Както знаете, те спечелиха надпреварата с 4 567 проекта на 27 хиляди ученици от 19 страни. С видеовръзка на живо в „заседанието“ ще участва Светослав Александров- автор на книги и създател на сайта http://cosmos.1.bg/space/.

Събитието ще се проведе утре, 21 април в Планетариума на ВВМУ “Н.Й. Вапцаров”  от 11 ч. – за учениците от Хуманитарната гимназия в паралелка „Съдебна администрация“ и от 13.30 ч. за Частната профилирана гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“.

Припомням ви, че Академията на Апелативния съд и Планетариума вече имат едно приключило дело – през миналата учебна година се занимахме с космическите отпадъци, като проведохме две заседания и ученически дебати.

Малко по-разширена информация ще пусна след мъничко в профила на АпС във Фейсбук Съдебна палата.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии