“Маратон на четящите хора” на 21 април във Варна

На 21 април 2023 г. в Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ ще се проведе ежегодният „Маратон на четящите хора“. Тазгодишната инициатива събира читатели и творци под надслов „Приказки, приказки“ – весели или тъжни, вълшебни и страшни, приказки от ежедневието, истории от миналото, настоящето и бъдещето. Срещите правят преход между утвърдените писатели и илюстратори и младите автори и професионалисти в издателската дейност, които оформят съвременния културен облик.

Маратонът стартира в 08:30 в Основна сграда на РБ „Пенчо Славейков“ с четене на Росица Бърдарска, журналист и писател. За творческа работилница гостува Капка Кънева, позната с работата си по графичното оформление на новите издания на „Майстора и Маргарита“ на М. Булгаков и „Книга на безпокойството“ на Ф. Песоа (изд. „Кръг“). Кулминацията на вечерта е литературно четене с Таня Петкова, създател на издателство „Ясна книга“, и Диана Софрониева, редактор на списание „Й“.

Пълната програма на „Маратон на четящите хора“ можете да откриете на сайта на библиотеката, както и на страниците във Фейсбук и Инстаграм.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии