Община Дългопол бе домакин на Втория преглед на Доброволните формирования от област Варна

Община Дългопол бе домакин на Втория преглед на Доброволните формирования от област Варна за защита при бедствия, аварии, пожари и извънредни ситуации, което е уникално събитие за страната ни по линия на Доброволните формирования. Организатор е Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна.

Участие в състезанието взеха ДФ Дългопол, ДФ Бяла, ДФ Белослав, ДФ Варна, Провадия ОДК – младежи, ДФ Девня, ДФ Вълчи дол и отборът на Спортен клуб по Пожароприложен спорт – град Варна.

Състезанието, ръководено от Директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна, комисар Тихомир Тотев и гл. инспектор Стоян Стоянов, се състоя в три дисциплини свързани с пожарогасителната и спасителна дейност, в които състезателите показаха бързина и умения в построяване на хоризонтална постановка на смесена водопроводна шлангова линия от пожарен автомобил, бойно разгръщане от мотопомпа и гасене на горяща тава.

В Комплексното класиране Първо място заслужи отборът на ДФ Варна – II, Второ място зае отборът на ДФ – Дългопол и Трето място е за отбора на ДФ – Варна I. Всички те получиха – купи и грамоти, а паричните награда осигури Милчо Михалев – МН СТРОЙ ООД.

Комисар Тихомир Тотев, удостои с почетна грамота, републиканския шампион в дисциплината „Щурмова стълба“ за 1977 г. от гр. Дългопол – Добри Вълев Добрев. Младата надежда на община Дългопол в състезанията по пожароприложен спорт – Добри Валентинов Добрев направи демонстрация и отлично представяне в индивидуална дисциплина – 100 метрова пътека с препядствия.

С почетни грамоти за принос към дейността на Доброволните формирования бяха удостоени началникът на РСПБЗН – Дългопол гл. инсп. Валентин Николов и Неделчо Куртев – служител по сигурността на информацията и ОМП в община Дългопол.

Официални гости на събитието бяха Председателят на Националната Асоциация на доброволците в Република България – Ясен Цветков, гл. инспектор Ралица Тодорова – началник на сектор

Доброволни формирования към ГД ПБЗН, кметът на община Белослав – инж. Деян Иванов, който бе участник в състезанието и ръководител на ДФ Белослав.

Поздравявам всички участници и отбори, които спечелиха призови места в отделните дисциплини и индивидуалното класиране. “Благодаря ви за всеотдайното участие и принос в доброволчеството“, сподели кметът на Дългопол Георги Георгиев.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии