Изберете парфюм според своя тип кожа

Когато става въпрос за избор на парфюм, няма универсален подход. Фактори като алхимията между парфюма и вашата кожа (епидермиса) се намесват, което затруднява правенето на обобщения, базирани единствено на тези характеристики.. Ето защо е важно да вземете предвид типа на кожата си, когато избирате аромат. Представяме ви ръководство за избор на парфюм според типа на кожата ви.

Реакция между парфюма и кожата

За оптимално здраве на кожата и дълготраен аромат е важно да поддържате добра хидратация. Пийте поне по един литър вода на ден, за да поддържате кожата си хидратирана и здрава. Освен това е важно да обръщате внимание на pH баланса ѝ. Хидролипидният филм, съставен от вода и себум, трябва да остане еластичен, за да не изветрява ароматът. За хора с по-високо ниво на pH, помислете за използване на концентрация от 20% или повече в парфюмната вода или екстрактите. И накрая, активният начин на живот може да помогне на парфюма ви да бъде по-дълготраен.

Парфюм за мазна кожа

Парфюмите издържат по-дълго и миришат по-интензивно, когато се нанасят върху мазна кожа, благодарение на реакцията между съединенията в парфюма и естествените масла в кожата. За тези от нас, които имат по-мазна кожа, леките флорални или цитрусови аромати са идеални, тъй като няма да са прекалено силни. Но ако предпочитате по-тежки, мускусни аромати, препоръчваме да използвате минимално количество, за да не претоварите сетивата си.

Парфюм за суха кожа

Ако имате по-суха или дехидратирана кожа, по-силните парфюми са идеалният избор. Особено препоръчителни са мускусните, дървесни парфюми с опияняващи флорални и ароматни нотки, тъй като силата им осигурява по-дълготрайно ухание върху кожата.

Ако предпочитате по-леки, флорални аромати, има начини да ги накарате да се задържат по-дълго. Овлажняването на пулсовите точки, върху които обикновено пръскате парфюм, е един чудесен начин да удължите времето на издръжливост на аромата. Просто сложете малко крем без аромат, втрийте го и след това напръскайте това място с парфюм. Освен това можете закупите парфюми под формата на масла вместо стандартната течност във флакон, тъй като маслата са много по-малко разредени и следователно издържат по-дълго.

Комбинирана кожа

Комбинираната кожа е идеалното поле за избор на аромати, тъй като тя е перфектният баланс. Ароматите, нанесени върху комбинирана кожа, не се променят, така че можете да експериментирате с интензивни и фини аромати, без да се притеснявате за тяхната трайност. Независимо дали ще изберете нещо смело или нежно, можете да сте сигурни, че ароматът ви ще остане верен на първоначалната си форма.

Изборът на подходящ парфюм може да бъде трудна задача. Въпреки това, вземайки предвид типа на кожата си, личните си предпочитания и химическия състав на тялото, можете бързо да ограничите избора си и да намерите идеалния аромат за вас. Разбира се, уверете се, че купувате парфюм, който е с добро качество. Прочетете отзиви и направете проучване, за да се уверите, че парфюмът, който обмисляте, е направен с висококачествени съставки. Мъжките и дамски парфюми от Венера Козметикс могат да ви предложат разнообразие от аромати, както и високо качество и дълготрайност.

Помислете какъв тип аромат харесвате и какво настроение предизвиква той – дали предпочитате леки и въздушни аромати, или тежки и чувствени ухания? Предпочитате ли флорални или плодови нотки? Предпочитате ли фини аромати или нещо смело и дръзко? След като придобиете добра представа за това, което харесвате, изпробвайте парфюма върху кожата си, за да се уверите, че той работи добре с естествената химия на тялото ви. Нанесете парфюма върху китките и шията си, за да разберете как той взаимодейства с кожата ви. Ако избледнява бързо и не се задържа дълго, може би не е подходящият избор за вас. Ако обаче се смесва добре и има приятен аромат, може би е точно това, което търсите.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии