Кои са най-често срещаните проблеми сред автомобилите на VW?

Както всички знаем, автомобилите са склонни към проблеми от време на време и моделите на Volkswagen не са изключение. От чисто новото Polo до Golf, Taigo, Beetle или Jetta, автомобилите на VW се движат по пътищата ни от десетилетия. Марката печели първо място като най-големия производител на автомобили в света през 2016 и 2017 година. Въпреки това, независимо от тяхната популярност, превозните средства на Volkswagen все още са предразположени към дефекти, от свръхактивна лампа за проверка на двигателя, до проблеми с окачването и прегряване на автомобила. Няма как да предположим какви точно ремонти ще бъдат нужни на вашата кола, но за щастие можете да отстраните всеки от възникналите проблеми като си набавите необходимите авточасти за VW.

Събрахме за вас списък с някои от най-често срещаните проблеми, които се наблюдават при превозните средства на Volkswagen.

Свръхактивна лампа за проверка на двигателя.

Често срещан проблем е този с лампата за проверка на двигателя, който обикновено се проявява в свръхактивност на светлината, която дава индикатор, дори когато всъщност всичко е наред. Тази жълта светлина обикновено е предупреждение, като в повечето случаи, проблемът може лесно да бъде коригиран. Известно е, че превозните средства на VW показват жълта светлина за проверка на двигателя дори за разхлабена капачка на резервоара.

Други причини могат да включват:

  • Дефектен кислороден сензор;
  • Износени запалителни свещи;
  • Каталитичен конвертор.

Проблеми с маслото.

Течове и натрупване на утайка се случват във всяко едно превозно средство, но по-специално VW Passat е предразположен към повреда на двигателя поради преждевременно натрупване на утайки в голям мащаб. Известно е, че това се случва на около 100 000 км, въпреки че може да бъде избегнато чрез смяна на маслото навреме по препоръчаните от производителя графици и старание да използвате само одобрено в ръководството на автомобила масло.

Течове на охлаждащата течност.

Течове на охлаждащата течност също са докладвани като често срещан проблем в превозните средства на Volkswagen. Обикновено са причинени от слаби уплътнения и лагери около или във водната помпа. Ако обаче видите пара, която излиза от двигателя, този теч може да произхожда от фланеца на охлаждащата течност, докато локвите под автомобила ви може да са знак, че виновникът е вашият радиатор. Какъвто и да е случаят, това трябва да се види и ремонтира възможно най-скоро, за да се предотврати прегряването на двигателя или други компоненти на превозното средство, докато шофирате.

Проблеми с окачването.

Ако чувате тракащи звуци докато преминавате през неравности и дупки, или щракане докато завивате, това може да са признаци, че нещо не е наред с окачването на колата ви. Това вероятно се дължи на дефектни сферични шарнири, които трябва да поемат удара от движенията и да се въртят заедно с волана, така че всякакви неизправности или проблеми с тази система вероятно ще доведат до необичайни шумове и намалено качество на шофиране.

Прегряване на автомобила.

В повечето превозни средства на VW охладителните системи обикновено имат капацитет да съдържат сравнително малко количество течност, което в крайна сметка означава, че превозните средства са склонни към прегряване. Автомобилите на VW обикновено се нуждаят от смяна на частите за охлаждащата течност на приблизително 100 000 км, за да се гарантира, че те ще останат непокътнати и функционални, но ако автомобилът ви прегрее, важно е да спрете и да получите професионална помощ. Прегряването на двигателя може да бъде причинено от редица проблеми, включително повреден резервоар за охлаждаща течност или радиатор, проблеми с вентилатора на двигателя или дори дефектен термостат.

 

Всяка автомобилна марка има своите недостатъци, но голямата наличност на авточасти за VW на достъпни цени компенсира нейните, като всеки един от тях може да бъде лесно отстранен. С правилната поддръжка Volkswagen ще бъде изключително добра инвестиция. Може често да видите по пътищата дори моделите им, които от години не са вече в производство, което затвърждава тяхната надеждност и издръжливост!


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии