Кметът Иван Портних се срещна с представители на Камарата на строителите

Предизвикателствата пред строителния сектор и местната власт в условията на икономическа криза и политическа нестабилност обсъдиха на традиционната годишна работна среща кметът на Варна Иван Портних и областното представителство на Камарата на строителите в България. Събитието се организира със съдействието на в. „Строител“. В дискусията участваха инж. Пенко Стоянов – председател на ОП на КСБ-Варна, инж. Илиян Терзиев, зам.-председателят, инж. Любомир Качамаков – изпълнителният директор в камарата, представители на строителни компании във Варна.

В условията на усложнена икономическа обстановка и нарастващи цени и тази година общината ще се справя със собствени сили, без подкрепа от държавата и без възможност за кандидатстване по оперативни програми, каза по време на срещата кметът Иван Портних. Той посочи, че в момента няма нов национален бюджет, затова общината трябва да работи с разчети, направени на базата на бюджет 2022, който обаче бе осакатен, тъй като част от него бе блокиран в съда за една година от бившия областен управител от Промяната Благомир Коцев.

В продължение на две години правителствата, управлявали държавата, не успяха да отворят важни оперативни програми от новия програмен период, което лиши Варна от възможността да привлича европейско финансиране. Това също се отразява върху възможностите за изпълнение на инфраструктурните проекти, обясни кметът.

По време на разговорите бяха дискутирани различни теми, поставени от фирмите, свързани с програмата за саниране на жилищни сгради, индексацията на цените в строителството и други.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии