Кметът Иван Портних представи приоритетите на Варна пред актива на ВВМУ

Кметът на Варна Иван Портних представи приоритетите на Варна пред актива на ВВМУ “Никола Вапцаров” по време на командирските занятия. Той бе гост на събитието по покана на началника на висшето училище флотилен адмирал Боян Медникаров. Кметът обясни, че серията от кризи през последните години – здравни, икономически и политически, са изпитания не само за местната власт, но и за бизнеса, университетите, за всички граждани.

Без държавна подкрепа, без отворени европейски оперативни програми, с осакатен заради обжалвания в съда бюджет от Промяната, Община Варна се справя сама и ще продължи да го прави, категоричен бе кметът. Той заяви, че  общината да продължи да изпълнява своята социална функция, като поставя основни приоритети в работата си подкрепа за образованието, здравеопазването, социалните дейности, културата и спорта.

Въпреки трудностите, трябва да продължим да работим и за реализирането на инфраструктурни проекти, които имат пряко отношение към живота в града – обновяване на междублокови пространства и малки улици, ремонти на пътища, свързани с бизнеса – в западна промишлена зона и в южна промишлена зона.  Акцент беше поставен и върху забавения с две години проект на ВиК – Варна за изграждане на нова водопреносна и канализационна мрежа, който вече стартира, но при нови, двойно по-високи цени.

По време на срещата бяха задавани въпроси относно бъдещето на пристанището, разделното сметосъбиране, градския транспорт и други. Кметът Иван Портних поясни, че територията на пристанището е държавна собственост и Община Варна няма отношение относно развитието на зоната и на търговските обекти там. Стана ясно още, че скоро ще бъдат пуснати по улиците на града 60 нови електрически автобуса, с което автопаркът на “Градски транспорт” ЕАД ще бъде почти напълно обновен, тъй като преди години, по други проекти, бяха доставени 85 нови автобуса и 30 тролейбуса.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии