Задържаха двама варненци за кражба в Шумен

Двама мъже от Варна на 44 и 48 години, криминално проявени с кражби са задържани в полицейския арест в Шумен след извършена взломна кражба в жилище в града.

Малко след 20:30 часа на 4 март е получено съобщение в полицейското управление в града, че на ул.“ Цар Иван Александър“ в Шумен са забелязани двама мъже със съмнително поведение. Според получената информация спрели на улицата лек автомобил Ауди с варненска регистрация, разхождали се и оглеждали сградите в района.

На място веднага са насочени полицейски екипи. На място, до автомобила са задържани двама мъже на 44 и 48 години, от Варна. Намерени са инструменти, радиостанции.

Изяснено било, че минути преди задържането била взломена пвц врата на тераса на жилище на първи етаж на ул.“ Цар Иван Александър“, и е проникнато в апартамента. За извършено престъпление по чл. 195 ал. 1 т.3 от НК е образувано досъдебно производство.

Изяснява се съпричастността им към сходни деяния на територията на цялата страна. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзор на прокурор от РП- Шумен.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии