Варна празнува 145 години от Освобождението на България

Варна празнува днес 145 години от Освобождението на България от турско робство. Честванията започнаха с тържествено издигане на националното знаме на площад „Св. Св. Кирил и Методий“ под съпровода на духовия оркестър на ВМС. На тържествената церемония присъстваха кметът на Варна Иван Портних, служебният министър на туризма Илин Димитров, областният управител Марио Смърков, Емил Радев, депутат в Европейския парламент, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, представители на Военноморските сили, Общинския съвет, районни кметове и граждани.

По-късно с военен ритуал бяха положени цветя и венци пред паметниците на загиналите за Освобождението на България руски и украински воини в Морската градина.

Празничната програма продължава през целия ден. В 18 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще бъде проведен концерт-спектакълът „Свободата ..“, а в 19:30 ч. на площад „Антон Новак“ на входа на Морската градина ще започне тържествена заря-проверка по случай националния празник. Организатор на събитията е Община Варна, а съорганизатори Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска митрополия.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии