Google Street View отново на път през България, колите обикалят 50 града

Google Street View отново ще мине по пътищата на България тази пролет. Не се изненадвайте, ако забележете емблематичните автомобили по шосетата у нас, през следващите седмици. От Силистра до Петрич и от Кърджали до Видин, тазгодишната обиколка включва над 50 населени места в България. Целта както винаги е да се осъвременят изображенията в приложението Google Maps.

В приложението Google Maps вече са налични стотици градове и села, пешеходни маршрути, природни забележителности и архитектурни паметници. Инфраструктурата в градовете и помежду им се променя и еволюира. Обновяването с актуалните изображения ще помогнат за ориентиране по различните маршрути.

Както винаги, Google поставя акцент на защита на поверителността. Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани. Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде заявена чрез натискане на бутона „Съобщете за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии