Румен Радев: Огромният проблем пред българските граждани е инфлацията и очаквам решителни действия на контролните органи

Днес огромният проблем пред българските граждани е инфлацията и особено цените на хранителните продукти. Очаквам контролните органи да действат безкомпромисно и редовно. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти. Той посочи, че предприетите от служебното правителство действия в тази посока заслужават подкрепа, но е нужна решителна борба срещу спекулата и нелоялната търговия.

„Надявам се, че политическите партии са си извлекли поуки от предишните кампании и ще изведат на преден план своите идеи за бъдещето на България“, подчерта държавният глава в отговор на въпрос за предстоящата поредна предизборна кампания. Той припомни, че когато по време на кампанията партиите горят мостове помежду си, това води или до провал при съставянето на правителство, или до „грозни коалиции, които рухват при първото по-сериозно изпитание“. По думите му, ако партиите искат да постигнат определените от тях стратегически цели пред страната, те са длъжни да съставят редовно правителство след изборите.

В отговор на въпрос за обезпечаването на видеонаблюдението за предстоящите избори, предвид краткото оставащо време до вота, президентът посочи, че правителството е пред огромно изпитание, тъй като е поставено от парламента в ситуация, в която законодателни промени се приемат в последния момент. Държавният глава подчерта, че изпитанието е не само технологично, но и организационно, но изрази увереност, че ще бъде намерено решение. „Работи се активно по въпроса, така че да не бъдат опорочени изборите“, заяви президентът. Попитан дали очаква атака от страна на партиите срещу служебното правителство по този въпрос държавният глава отбеляза, че тези атаки не са спирали. „Най-удобно е в една предизборна кампания да се атакува служебното правителство, но както виждаме, това не дава особен резултат“, посочи още Румен Радев.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии