Проведе се среща на читалищата във Варненско

На 28 февруари 2023 г. в сградата на ИУ-Варна се проведе представителната среща по проект PUB-2022-10 „Изследване, приобщаване и разширяване на нови публики – изграждане на междукултурен и образователен мост между българските читалища и музеи“ с финансовата подкрепа на програма „Публики’22“ на Национален фонд „Култура“.

В срещата взеха над 30 представители на местните читалища от гр. Варна и варненска област и музейни специалисти от Регионален исторически музей – Варна.

Представителната среща постави началото на един активен и ползотворен диалог между читалищата и музеите от Варна и областта, като всички присъстващи се обединиха около идеята и мисията за приобщаване и взаимодействие между местните читалища и музеи, които да работят заедно за обогатяване културния и социален живот на местната общност

В срещата още се включиха членовете на екипа на проекта от Регионален исторически музей – Варна, Икономически университет – Варна и Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища” Варна.

НА 28 ФЕВРУАРИ 2023 Г. СЕ ПРОВЕДЕ ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ PUB-2022-10 „ИЗСЛЕДВАНЕ, ПРИОБЩАВАНЕ И РАЗШИРЯВАНЕ…

Posted by Регионален исторически музей – Варна / Varna Regional Museum of History on Tuesday, February 28, 2023


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии