Специалните награди от конкурса „Българските архитектурни паметници в макети“ заминават за Казанлък, Русе и Велико Търново

За Казанлък, Русе и Велико Търново заминават специалните награди от XII издание на Националния ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“. Техни носители са съответно Рая Гайтанджиева, Катерина Димова и Борислав Христов. Това сочат протоколите на оценяващата комисия, които вече са публикувани на официалната уеб страница на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.

През т.г. журито разгледа и оцени общо 52 макета на 64 участници от 27 населени места в страната. Оценяващата комисия бе с председател инж. Севдана Таушанова.

Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Община Варна, Регионален инспекторат по образованието – Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Конкурсът е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици и в Мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Официалната церемония по награждаване на лауреатите ще се състои на 4 март от 11 ч. в Младежки дом – Варна, където ще бъде подредена и изложба с отличените експонати.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии