От 1 март ще се таксува издаването на пластика за градския транспорт във Варна

Съгласно решение на Общински съвет Варна от 1 март 2023 г. ще се заплаща пластиката, която се използва като носител на информация за електронните карти, използвани в автоматизираната билетна система на града.

Цената на пластиката е 2,00 лв. за всички видове електронни карти. Тя ще се заплаща еднократно при първоначалното купуване. Картите могат да се презареждат многократно, като при последващи презареждания на картата /пластиката/ тази сума не се дължи.

При първоначално закупуване на електронна карта цената ще е 2,00 лв. допълнително към съответния абонаментен план или предплатен пакет.

Предплатената карта се купува в пунктове за продажба. Тя може да се презарежда както в пунктовете за продажби на карти, така и в машините на спирките и в машините в превозните средства.

Цената на презареждането на предплатен пакет е 10,00 лв., при което се получават 11 часа времепътуване. При използването на тази карта е необходимо да се маркира на валидатора в автобуса/тролейбуса съответната цена от 1,00 лв., 1,50 лв. и 4,00 лв., в зависимост от времепътуването, което е избрано.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии