Дете влезе в болница след като пило сок в хотел в КК “Златни пясъци”

Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство по чл. 350, ал. 1 от НК във връзка със случай на пострадало дете, консумирало бутилиран плодов сок в хотел в к.к. Златни пясъци.

Инцидентът възникнал на 11 февруари 2023 година. Детето закупило плодова напитка, отворило я пред родителите си и след като пило от нея почувствало неразположение. От устата му започнало да излиза пяна. Било отведено в болнично заведение, където е лекувано в продължителен период от време. Здравословното състояние на детето при изписването му било добро.

След постъпилия сигнал, по случая е образувано разследване за изясняване на фактите и обстоятелствата около инцидента. Назначена е съдебно-химична експертиза, чийто резултат се очаква да излезе. След това ще бъде изготвена и съдебно-медицинска експертиза. Цялото количество плодови сокове, налично в хотела в момента на инцидента е иззето и предадено на разследващите.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Варна. Уведомена е Областната дирекция на БАБХ, която също извършва проверка на случая според компетенциите си.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии