Корейската корпорация за насърчаване на търговията с интерес към бизнеса във Варна

Делегация от Корейската корпорация за насърчаване на търговията (КОТРА), водена от Юсон Хуанг, генерален директор на организацията, бе на работно посещение в Община Варна. Гостите бяха посрещнати от Пейчо Пейчев, зам.-кмет на общината, който ги запозна с актуалното икономическо състояние на Варна, секторите, които се развиват в града, с проектите, които са от стратегическо значение за морската столица – изграждането на автомагистралите „Хемус“ и „Черно море“, Индустриалната зона, развитието на образователния сектор във Варна като град на знанието и други.

От КОТРА заявиха, че подпомагат реализирането на корейски инвестиции в България чрез организиране на форуми и двустранни бизнес срещи, както и че оказват подкрепа на българските предприятия при посещенията на изложения в Корея. Вчера представители на бизнеса от азиатската държава са провели срещи във Варна, като са търсили партньорства в секторите хранително-вкусова промишленост, козметика, медицинска апаратура и високи технологии. От своя страна, Пейчо Пейчев заяви, че общината е готова да подпомага организирането на подобни международни събития, които са в интерес на бизнеса в града.

По време на разговорите стана ясно още, че Корейската корпорация за насърчаване на търговията осигурява средства за български общини, които могат да кандидатстват за финансиране в сферата на дигитализацията.

Сподели
Share