Обявяват конкурс за рисунка върху асфалт

Конкурс за идейна концепция, работен план и реализация на рисунка върху асфалт организират Община Варна, в партньорство със сдружение VarnaSpaces/ Пространствата на Варна. Изпълнението е част от проект „Reconnect тhe сity“, съобщиха от дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна.

Конкурсът е предназначен за художници с опит в “уличното изкуство” и се осъществява на два етапа – идейна концепция и работен план, последван от реализация на рисунката на асфалт. Цялата изискуема информация и визуални материали към първия етап трябва да бъдат изпратени на имейл адрес: [email protected] в срок до 24:00 часа на 10.03.23 г. Заданието за конкурс и документите за кандидатстване – декларация за участие, ортофото-подложка и темплейт – шаблон за предаване на идейната концепция, могат да бъдат изтеглени на адрес: http://u.pc.cd/6Lh

Проектът, класиран на първо място, ще получи парична награда от 1000 лв. и ще бъде реализиран на съответните локации срещу хонорар от 5000 лв. Всяко от предложенията, класирани на второ и трето място, ще получи парична награда в размер на 500 лв. Проектът предстои да бъде реализирана през месец юни тази година. Основната идея е посредством изкуство върху асфалт да се създаде привлекателно и безопасно обществено пространство в сърцето на град Варна – градинката до Търговската гимназия “Георги Раковски”.

Въпроси във връзка с конкурса могат да се изпращат на имейл адрес: [email protected]

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии