Голямо количество наркотични вещества, оръжие и боеприпаси са иззети при спецоперация, проведена от криминалисти на сектор „Наркотици“ в ОДМВР-Варна

Снимка: ОДМВР-Варна

Действията стартирали след продължителна оперативна работа. Вчера към 19.00 часа криминалистите засекли пред дома му в кв. „Младост“ 44-годишен варненец. При вида на униформените, той  хвърлил голям сак в колата си, но опитът му за бягство бил осуетен.  Последвало претърсване в автомобила, в който криминалистите попаднали на почти цялата гама от наркотични вещества, боен пистолет със заглушител и със заличени серийни номера и три кутии боеприпаси. Процесуално-следствени действия били извършени и в обитавания от него и брат му адрес. Като родственикът му е с множество криминалистически регистрации и осъждан, и според първоначалните данни, двамата са се занимавали с наркоразпространение. Освен оръжието и боеприпасите, общо са иззети марихуана – 15,62 г, метамфетамин – 351, 03 г, хероин – 1 799,73 г,  кокаин – 908,36г, екстази – 111, 39 г и хашиш 198,32 г, електронна везна, 12 000 лв. и 20 000 евро.

Снимка: ОДМВР-Варна

Досъдебното производство, което е образувано по случая / по чл. 354 а от НК/, е по описа на ОДМВР –Варна и за него е уведомена Окръжна прокуратура. Разследването по цялостното изясняване на престъпната дейност на двамата мъже продължава.

Отново снощи е задържан и 24-годишен местен жител, отново за разпространение на наркотици. Арестът е осъществен около 18 часа от полицаи от Трето РУ. При претърсване в жилището му в кв. „Възраждане“, откъдето той е извършвал престъпната  дейност са намерени и иззети около килограм марихуана, електронна везна и 1800 лв. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура.

Снимка: ОДМВР-Варна

viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии