54-годишна жена бе осъдена за търговия със стоки, имитиращи известни марки

За извършеното престъпление против интелектуалната собственост – по чл.172б, ал.1 от НК, на подсъдимата беше наложено наказание от 8 месеца „пробация“ при две мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационни служители. Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.

На 10 юли 2019 год., при извършена проверка в търговски обект в курортен комплекс „Златни пясъци“ – магазин, стопанисван от фирма на подсъдимата, се установява предлагане за продажба на портмонета, чанти, колани, шапки и слънчеви очила, носещи знаци със запазените марки на общо 16 световно известни търговски компании, без съгласието на притежателите на изключителните права. Според назначената експертиза знаците, поставени върху намерените в магазина на подсъдимата стоки, са сходни с тези на защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика объркване у потребителите с оригиналните марки. Общата стойност на инкриминираните стоки е за близо 72 000 лева.

54-годишната жена е неосъждана. Веществените доказателства – предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Съдебният акт е окончателен.

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии