По искане на Окръжна прокуратура – Варна обвиняем за убийство остава в ареста

По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 48-годишен украински гражданин. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за убийство – престъпление по чл. 115 от НК.

Обвиняемият и жертвата се познавали добре, живеели заедно в служебно жилище, осигурено им от общия им работодател. На 13 февруари 2023 година двамата употребили алкохол, след което помежду им възникнало спречкване. Жертвата успял да потуши напрежението, но само привидно, тъй като 48-годишният Д.К. го изненадал с удар с нож в областта на корема.

Пострадалият, който бил също украински гражданин, бил настане в болнично заведение. Там състоянието му се влошило вследствие на получените наранявания по вътрешните органи и няколко дни по-късно мъжът починал.

Д.К. бил задържан и привлечен към наказателна отговорност за извършеното от него тежко престъпление. С постановление на наблюдаващия случая прокурор той е оставен в ареста за срок до 72 часа, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. От днес той ще търпи най-тежката такава – „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Варна подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии