CSoft BrightLab – откриване на нова модерна учебна зала в ТУ-Варна

През изминалите месеци на територията на Електротехническия факултет в Технически университет – Варна кипеше забързана работа по ремонт, обзавеждане и оборудване на учебна зала 611, както и на коридора пред нея. Датата на официално откриване ще бъде анонсирано съвсем скоро.

Новата зала ще носи името CSoft BrightLab и ще бъде предоставена за ползване от преподавателите и студентите от специалност „Софтуерни и Интернет Технологии“ на факултет „Изчислителна Техника и Автоматизация“.

Чрез предоставяне на CSoft BrightLab като зала с иновативна образователна среда, дарителят, CSoft, желаe да подпомогне Технически университет – Варна в усилията му да модернизира процеса на подготовка на бъдещите специалисти в областта на информационните технологии.

Изграждането на CSoft BrightLab цели да провокира преподавателите от катедра “Софтуерни и Интернет Технологии” към въвеждане на модерни форми на обучение, които да активизират и мотивират студентите да се учат творчески, да работят в екип, да развиват и реализират своя потенциал.

В рамките на безвъзмездното дарение фирма CSoft е финансирала цялостното преустройство на помещението, като в него са обособени, мебелирани и декорирани две зони: учебна с 16 + 1 работни места и зона за групови проекти с 8 места;

В CSoft BrightLab е изградена мрежа с гигабитова свързаност, като за всяко от работните места е доставена и инсталирана съвременна компютърна конфигурация, а  към преподавателското място и в зоната за екипна работа са осигурени два допълнителни TV екрана за споделяне и презентиране.

Това дарение е израз на благодарността на компанията към ТУ-Варна за всички негови възпитаници, работили и работещи в CSoft. Те са съществена част от екипа на компанията, реализирал успешно множество отговорни ИТ проекти в областта на банковия софтуер.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии