ДЮТ „Златното ключе“ инициира учредяване на отличие в памет на Кирил Аспарухов

Алекс Алексиев, актьор от трупата на ДЮТ „Златното ключе“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, предлага да бъде учредено отличие в памет на Кирил Аспарухов, което да се връчва по време на Националните поетични празници „Вапцарови дни“, които се провеждат ежегодно във Варна.

„Ние всички заставаме зад това предложение, защото Аспарухов бе инициатор и сред организаторите на това прекрасно събитие.“, сподели г-жа Сия Папазова, ръководител на ученическата театрална школа.

Роденият в Петрич преди 75 години Аспарухов, превърнал се в една от културните емблеми на Варна, почина внезапно по-рано тази година. В негова памет „ключетата“ ще изнесат и литературна вечер, озаглавена „Ехо от Вапцарови дни…“.

„Своеобразният спектакъл ще срещне публиката в Младежки дом – Варна с непознатия Вапцаров. Сцената ще бъде аранжирана със снимки на Никола Вапцаров от времето, когато е постъпил на обучение в Машинното училище. Тогава той е нямал навършени 17 години и е бил на възрастта на нашите млади актьори.“, отбеляза Папазова.

Учениците ще представят негови разкази, фейлетони, проза…

Началото на „Ехо от Вапцарови дни…“ ще бъде поставено в 18 ч. на 19.02.2023 г.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии