Общо наказание за водач, управлявал нерегистриран автомобил и под въздействие на наркотици

По силата на постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение, Районен съд – Варна призна за виновен 45-годишен мъж. За всяко от деянията – управление на нерегистриран по надлежния ред автомобил, както и за шофиране след употреба на наркотични вещества, бяха определени отделни наказания. 45-годишният подсъдим трябва да изтърпи най-тежкото от тях – 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимият, при управление на лек автомобил „Опел“ бил спрян за проверка от автопатрул през нощта на 18 януари 2020 г. в Варна. Оказало се, че управляваният от него автомобил не е регистриран след закупуването му по предвидения в Закона за движение по пътищата надлежен ред  и е със служебно прекратена регистрация. Освен това водачът е шофирал под въздействие на смес от наркотични вещества – амфетамин, метамфетамин, метадон и други, установено със съдебно-химчическа медицинска експертиза.

Подсъдимият бе лишен още от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година. В негова тежест са и направените по делото разноски.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии