Мащабен ВиК ремонт променя маршрута на няколко автобуса във Варна

Маршрутът на няколко автобусни линии във Варна ще бъде променен заради изпълнението на мащабен ВиК проект, съобщават от общинското дружество „Градски транспорт“. Промените ще влязат в сила от 11.02.2023 г., когато стартират строително-монтажните работи за доизграждане на канализационна мрежа в селищни образувания Изгрев, Кочмар, Сълзица, Пчелина и Сотира и бул. „Хр. Смирненски“. „В тази връзка ще бъдат затворени за движение двупосочно ул. „Прилеп“ – от Т-образното кръстовище на локалното платно на бул. „Левски“ до бул. „Христо Смирненски“, и бул. „Хр. Смирненски“ до кръстовището с ул. „Дубровник“, посочват от „Градски транспорт“.

Поради тези ограничения се налага временна промяна в утвърдените маршрути за обслужване на линии 10,(10А), 12, 13, (13А) и 23.

За линия 10 – след спирка „Янко Михайлов“ автобусите ще завиват наляво по бул. „Цар Освободител“, ще обслужват спирки „Струга“ и „Победа“, на светофара ще завиват надясно по бул. „Христо Смирненски“ и ще се включват по утвърдения си маршрут –  спирки „Вятърна мелница“, „Роза“, „Хаджи Димитър“. Няма да се обслужва спирка „ВиК“ на ул. „Прилеп“.

За линия 12 – няма да се обслужват двупосочно спирки „ВиК“ на ул. „Прилеп“, „Вятърна мелница“ и „Подвис“ на бул. „Христо Смирненски“.

От „Аспарухово“ в посока „Бриз“: от кръстовището на ул. „Прилеп“ автобусите ще завиват надясно по бул. „Васил Левски“, ще обслужват спирки „Спартак“, ХЕИ, „Дубровник“, след спирка „Дубровник“ ще продължават наляво по ул. „Мир“ и ще обслужват спирка „Мир“. На кръстовището с ул. „Студентска“ ще завиват наляво, ще обслужват спирка „Черноризец Храбър“, после ще свиват надясно по ул. „Дубровник“, ще обслужват спирка „Военна болница“ и на кръстовището с бул. „Христо Смирненски“ ще се включват в маршрута си.

От „Бриз“ в посока „Аспарухово“: автобусите ще обслужват спирки „Бриз“, „Сотира“, „Медицински комплекс“, „Военна болница“ – ул. „Дубровник“, „Черноризец Храбър“ – ул. „Студентска“, надясно по ул. „Мир“ – спирка „Мир“, надясно по бул. „Левски“ – спирки: „Дубровник“, ХЕИ, „Спартак“, и ще се включват по маршрута си.

За линия 13 – няма да се обслужва спирки „Бл. 22“, „Нов корпус на ИУ“, „Железни врата“. Линията ще преминава по ул. „Дубровник“ и ще обслужва спирка „Военна болница“ на улица „Дубровник“.

Линия 23 – след спирка „Янко Михайлов“ автобусите ще завиват наляво по бул. „Цар Освободител“, ще обслужват спирки „Струга“ и „Победа“, на светофара ще завиват надясно по бул. „Христо Смирненски“ и от кръстовището с ул. „Прилеп“ ще се включват по утвърдения си маршрут към с. Каменар.

В посока от с. Каменар към жп гара – на кръстовището на ул. „Прилеп“ и бул. „Христо Смирненски“ автобусите ще завиват наляво в посока бул. „Цар Освободител“. Ще обслужват спирки „Победа“ и „Струга“ и на ул. „Отец Паисий“ ще се включват по маршрута си. Няма да обслужват спирка „ВиК“ на ул. „Прилеп“.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии