АИКБ ще дискутира с бизнеса от Варна приоритетите за икономиката на страната

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) ще дискутира с бизнеса от Варна и Стара Загора приоритетите за икономиката ни. Двете събития са част от ежегодните срещи, които асоциацията организира, с членовете и браншовите организации в страната. Целта им е да дадат възможност за обсъждане на проблемите, които стоят пред бизнеса, с акцент върху малките и средните предприятия, както и да бъдат обсъдени възможностите, които се откриват за насърчаване на бизнеса през 2023 г.

Срещата във Варна ще се проведе на 2 февруари в конферентната зала на Икономически университет – Варна, а тази в Стара Загора ще се състои на 3 февруари в конферентната зала на Община Стара Загора. Сред основните теми, които ще бъдат обсъдени са липсата на кадри, подобряване на координацията и взаимодействието с местната администрация, и с институции на държавно ниво.

Участие в срещите ще вземат председателят на УС на АИКБ Васил Велев, главният секретар на асоциацията д-р Милена Ангелова, представители на Министерство на труда и социалната политика, Министерство на иновациите и растежа, Министерство на земеделието, Агенция по заетостта и Изпълнителна агенция „Програма за образование“.

АИКБ работи за непрекъснато подобряване на бизнес средата и усъвършенстване на българското законодателство в полза на бизнеса. През годините Асоциацията активно работи за стабилна и предвидима икономическа рамка, за преодоляване на недостига на квалифицирана работна ръка, за оптимизиране на публичните финанси, посредством насърчаването на необходими реформи.

Проектите на програми за двете събития може да видите на сайта на АИКБ ТУК.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии