Сръбски гражданин, обвиняем за грабеж от магазин, извършен в условията на опасен рецидив, ще бъде съден по обвинителен акт на ОП – Варна

53-годишен сръбски гражданин ще отговаря пред съда за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив. Срещу Б.Н. е внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за престъпление по чл.199, ал.1, т. 4 във връзка с чл. 198, ал. 3, във връзка с ал. 1 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

На 11 юли 2022 година, Б.Н. се намирал в централната част на града. Влязъл в магазин за хранителни стоки и забелязал, че продавач-консултантите са ангажирани с подреждане на стока. Бързо се насочил към касата на търговския обект, отворил я и грабнал от там сума пари. След като бил забелязан побързал да излезе от магазина. Обвиняемият бил настигнат от едната служителка в търговия обект, която се опитала да го спре. Б.Н. я изблъскал и побягнал. Сумата, която успял да отнеме противозаконно била 480 лева.

Няколко дни след грабежа, мъжът е задържан от органите на МВР. Той е обвиняем по още едно досъдебно производство за кражба на 21 000 лева и 2400 Евро от магазин, намиращ се в района на Кооперативен пазар – Варна, извършена в дните след грабежа.

Б.Н. е известен на органите на реда и е многократно осъждан, както в родината си, така и в България. Той не е имал разрешение за пребиваване в Република България и няма постоянно местожителство в страната.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии