Пиенето на бира може да Ви направи по-продуктивни

Изследвания показват, че пиенето на малко количество алкохол всъщност може да повиши креативността на човек. Това би означавало, че едно питие всъщност може да бъде полезно за мозъка.

Проучването по темата е направено от екип изследователи от Швейцария. Участваха две групи хора: на едната беше позволено да пие бира, а другата група получи безалкохолна напитка. И двете групи не са знаели дали напитката им ще съдържа алкохол или не. След като се насладиха на напитката, участниците изгледаха 30-минутен документален филм за Южна Африка. Накрая групите трябваше да решат гатанка, в която трябваше да измислят дума, която може да съответства на думите „швейцарски“, „син“ и „торта“, а отговорът бе „сирене“. Групата, която е пила алкохолна напитка, разбра загадката по-бързо от групата на „трезвениците“.

Водещият автор на изследването обяснява в интервю, че алкохолът е свързан с креативността. Очевидно, малко количество алкохол в кръвта може да увеличи някои аспекти на креативността. Но разбира се има уловка. Ако пиете твърде много, Вашата креативност всъщност може да бъде нарушена.

А какво е идеалното количество алкохол, от което се нуждаете, за да станете по-продуктивни? Това варира в зависимост от Вашето тегло. Според проучване на Университета на Илинойс това ще Ви помогне да разрешите проблеми и ще получите повече „спонтанни прозрения“. Просто се уверете, че когато пиете бира, за да повишите креативността си, го правите, докато сте вкъщи.

И не забравяйте, че пиенето преди шофиране никога не се препоръчва, независимо колко креативни ще Ви направи бирата!


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии