Варна участва във Форум на местните градове Китай-ЦИЕ

Варна се включи онлайн във Форума за сътрудничество между градовете в Китай и страните от Централна и Източна Европа, в рамките на инициативата „Един пояс, един път“, по покана на побратимения град Нинбо. Целта на срещата бе популяризиране на местния потенциал на градовете и по-активна работа за реализиране на двустранни и многостранни партньорства.

В рамките на събитието Красимира Йорданова, главен експерт в отдел „Протокол и международно сътрудничество“, представи проекти с международно сътрудничество, по които работи Варна, в областта на образованието, туризма, ИКТ, морската индустрия, туризма, културата и младежта. Споделен бе опит в рамките на различни партньорства по европейски проекти и мрежи между градове. Участниците от Китай и Европа се фокусираха върху решаващата роля на сътрудничеството в областта на високите технологии и иновациите като предпоставка за развитие на по-конкурентна икономика и устойчива градска среда. Подчертана бе ключовата роля на партньорствата между градовете като предпоставка за по-ефективно социално-икономическо партньорство и справяне с предизвикателствата на глобалните кризи.

Участието на Варна и Нинбо във Форума за сътрудничество между градовете в Китай и държавите от ЦИЕ е поредната съвместна инициатива, която затвърждава приятелските връзки между двата побратимени града. В края на месец октомври местните музеи на двата града участваха в уебинар, на който представиха своите колекции и добри практики за дигитализация на културното наследство.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии