Апелативен съд – Варна спечели награда „Социално отговорен стратегически мениджмънт“

Апелативният съд във Варна получи безпрецедентно признание! Институцията спечели второ място в годишните награди на Министерството на труда и социалната политика „Социално отговорен стратегически мениджмънт“, в раздел „Общество“. Отличието е за сътрудничеството на съда със Школата за изкуства „Дедал“. Конкурсът откроява частни работодатели, административни структури и граждански организации, които прилагат социално отговорни управленски и бизнес практики. Наградите са в три категории: общество, човешки ресурси и околна среда. Целят да популяризират добрите примери в корпоративната социална отговорност, да насърчат повече работодатели да инвестират в своите служители и да се ангажират с обществени каузи.

Взаимодействието между „Дедал“ и Апелативния съд започна през декември 2016 г. с подписването на Меморандум за партньорство. Целите: децата на „Дедал“ да получават подкрепа, да се обособи постоянна изложбена площ за техните творби в Съдебната палата и младите артисти да бъдат социализирани в институционална среда. С радост можем да кажем, че тези цели не само бяха постигнати, но и надхвърлени. За тези 6 години творците реализираха в арт салона 15 изложби.

Съдиите и съдебните служители помагат за популяризиране на дейността и проектите на школата. Разпространяването на тази информация способства и за привличане на дарители, защото школата се издържа изцяло от дарения, трудът на менторите и преподавателите е безвъзмезден, а обученията – безплатни. Тук е мястото да напомним, че възможностите за финансова помощ можете да откриете в профила на „Дедал“ във Фейсбук и в световната платформа Globalgiving.

Просветителската програма на сдружението се разгръща вече 15 години. През това време творчески заряд, професионална помощ и насока за бъдещо развитие получиха над 1600 млади артисти.

Съдиите и служителите от Варненския апелативен съд – Варна вярват, че партньорството им с творците от „Дедал“ служи за пример, даващ насоки за институционална отговорност на други публични организации, държавни администрации, търговски дружества и неправителствения сектор.

Във Фейсбук профила “Съдебна палата” можете да видите краткия клип, с който връзката Апелативен съд – Дедал бе представена на церемонията по награждаването. Благодарност за отличието поднесе във видео обръщение председателят на съда Ванухи Аракелян. „Тази награда има особено значение за нас, защото много рядко не само в България, а и по света един съд бива награждаван. Още по-малко за активна мениджърска социална политика. Каузата „Дедал“ е една от най-топлите ни. Защото: „кой друг, ако не децата заслужават цялата наша обич“. Надявам се, че възпитаниците на „Дедал“ – вече като възрастни – няма да имат повод да влизат в съда, за да разрешат свои конфликти или житейски несгоди, но съм абсолютно убедена, че всеки от тях ще пази спомен за един съд, по чиито стени са подреждали картини, за един съд, който е бил до тях – като опора и подкрепа“, каза Ванухи Аракелян.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии