Апелативният съд потвърди ареста на мъж, отглеждал марихуана в Евксиноград

Варненският апелативен съд потвърди мярката „задържане под стража“, взета от Варненския окръжен съд по отношение на мъж, отглеждал растения от рода на конопа. В къща в Евксиноград били намерени множество стръкове, иззети са и 9.63 кг суха тревна маса. Калоян А. е привлечен към наказателна отговорност за отглеждане и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Защитата изтъкна добрите характеристични данни, младата възраст и постоянния адрес на задържания. Прокурорът противопостави на тези доводи количеството и вида на иззетите вещества, които говорят за натрупани познания и подготовка на престъпната дейност. Затова има и риск от укриване и извършване на престъпление, ако обвиняемият е на свобода.

Варненският апелативен съд прецени за правилен и законосъобразен съдебния акт, с който Окръжният съд е определил най-тежката мярка за неотклонение спрямо Калоян А. И у този съдебен състав не се пораждат съмнения за съществуването на обосновано предположение за авторството на деянието. Убедителни данни в тази насока се съдържат в протоколите за претърсване и изземване, свидетелските показания, изготвените експертни справки. Високата степен на организираност и конспиративност на незаконната дейност, добавени към голямото количество наркотични вещества водят до извод за висока обществена опасност на обвиняемия. Тя не може да бъде разколебана от чистото му съдебно минало. Тези основания налагат определението на първата инстанция за мярката за неотклонение на Калоян А. да бъде потвърдено.

Определението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии