На 15 декември представят книгата „Вълкът единак. Богомил Райнов” във Варна

Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна и издателство „Балкани” представят премиерно книгата „Вълкът единак. Богомил Райнов” на проф. Антоанета Алипиева. На 15 декември, четвъртък, от 17:00 ч. проф. Алипиева гостува на библиотеката за среща-разговор, в която да сподели подробности и интересни моменти от създаването на найновата си монография.

Антоанета Алипиева е литературен историк, професор по „Нова и най-нова българска литература“ в Шуменския университет „Епископ К. Преславски“ и Белградския университет. Автор е на редица монографии, както и множество статии и студии, изследващи българската литература от 19 век. до наши дни.

В новата си книга „Вълкът единак. Богомил Райнов” проф. Алипиева представя цялостното творчество на един от най-популярните български писатели от миналия век. Проследява се и социалният път на Богомил Райнов, където той е един от основните герои на родния социализъм. Младият Райнов е както ангажираната от властта фигура, така и самотен високообразован ценител на световните шедьоври. Изследването на Алипиева няма оценъчен характер, тъй като произведенията на Богомил Райнов са безспорни постижения в българската литература. Монографичният труд намира баланс между социалната биография и естетически образци, създадени от автора.

Срещата с проф. Антоанета Алипиева ще се проведе в читални зали на РБ „Пенчо Славейков” – Варна.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии