Наказаха водач, шофирал пиян и дрогиран из Варна

По силата на постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение с признание на вината, Районен съд – Варна наложи общо наказание на 42-годишен мъж. За всяко от деянията – управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, както и след употреба на наркотични вещества (престъпления, съответно по чл. 343б, ал.1 и по чл.343б, ал.3 от НК), бяха определени отделни наказания. 42-годишният подсъдим трябва да изтърпи най-тежкото от тях – лишаване от свобода за срок от 6 месеца, както и наказание глоба в размер на 400 лева. Изпълнението на наказанието „лишаване от свобода“ се отлага с изпитателен срок от 3 години. Освен това съдът лиши подсъдимия от право да управлява МПС за срок от 18 месеца.

42-годишният водач, при управление на лек автомобил „Хонда“ бил спрян за проверка на 21 ноември тази година във Варна. Оказало се, че водачът е седнал зад волана в нетрезво състояние, с концентрация на алкохол в кръвта от 1,92 промила, установено по надлежния ред – с протокол за химическа експертиза. Освен това, взетата проба на водача установява и употреба на наркотично вещество – кокаин.

42-годишният мъж е неосъждан досега. В негова тежест са и направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии