Наркозависим бе осъден за кражба на велосипеди

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение с признание на вината, Районният съд във Варна наложи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Кражбата е извършена в условията на продължавано престъпление с две отделни деяния в периода от 16 да 20 ноември 2019 г. При първия случай подсъдимият се възползвал от незатворена врата на жилищна кооперация в кв. Левски“, проникнал до подземния паркинг и отнел от там чужд велосипед. Обект на второто му посегателство станало колело, чийто собственик го оставил на обособена за това стойка в двора на Техническия университет, но пропуснал да го заключи. Два дни след отнемането на втория велосипед, неговият собственик случайно го разпознал в една от варненските заложни къщи и подал сигнал в полицията.

Към момента причинените от престъплението имуществени вреди за около 700 лева са възстановени на пострадалите собственици. 28-годишният подсъдим бе осъден да заплати и всички направени по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии