Кметът Иван Портних откри среща на Съюза за стопанска инициатива

Търсенето на общи решения за взаимодействие между местната власта, академичната общност и бизнеса е важна задача, особено във време на кризи и предизвикателства. Затова приветствам тази срещата, която преминава под мотото „Заедно можем повече“. Добър пример в това отношение е каузата Варна – Град на Знанието, която обединява усилията на Община Варна, бизнеса, образователния и научен сектор за реализиране на пълния потенциал на града, заяви кметът Иван Портних при отркиравено на форум, организиран от Съюза за стопанска инициатива (ССИ). На събитието присъства и Пейчо Пейчев, зам.-кмет на общината.

Председателят на Управителния съвет на ССИ Васка Бакларова, увери участниците в срещата, че организацията ще продължи и занапред да бъде активна страна по всички важни за предприемачите теми.

Съюзът за стопанска инициатива обединява представители на всички сектори и фирми с различен профил. В момента членовете са близо 11 хиляди, а част от ССИ са още 66 браншови организации, както и 103 общински. Членовете на съюза осигуряват общо над 120 хиляди работни места в страната. На форума бяха засегнати няколко основни теми. На първо място – възможностите за защита на интересите на членовете на ССИ в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Друга важна за местния бизнес тема беше свързана със съдействието, което съюзът може да окаже при работа с финансови инструменти – както национални, така и европейски. Друг фокус на ССИ е насочен към така наречения „зелен преход“ и възможностите, от които родният бизнес ще може да се възползва.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии