Апелативният съд потвърди ареста на мъж, обвинен в отглеждане и притежание на марихуана

Апелативен съд – Варна отхвърли жалбата на Григор Б. срещу определение, с което Варненският окръжен съд го е задържал под стража. 32-годишният мъж е обвинен, че в съучастие с още двама мъже е отглеждал растения от вида на конопа и е държал наркотични вещества с цел разпространение. Останалите двама са под домашен арест, а прокуратурата не е протестирала мерките им.

В селскостопанска постройка край с. Близнаци, община Аврен, на площ над 700 кв.м. е била разположена оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа с високотехнологично оборудване. Иззето било голямо количество растения, както и суха тревиста маса.

Адвокатът на Григор отхвърли като неоснователен рискът от укриване или извършване на престъпление при по-лека мярка. Обвиняемият е с чисто съдебно минало и срещу него няма висящи наказателни производства, той оказва съдействие на разследващите органи. Освен това, здравословното състояние на майка му и баба му изискват неговите грижи, смята защитата.

От държавното обвинение посочиха, че събраните доказателства сочат съпричастността на мъжа с престъпленията, за които е обвинен. Това са две деяния с висока обществена опасност, извършени в съвкупност и в съучастие.

Апелативният съд взе под внимание факта, че край с. Близнаци е била наета селскостопанска сграда, в която са отглеждани огромни количества забранени вещества. Открити са общо 2 288 растения, с което е нарушен Законът за произвеждане на наркотични вещества и прекурсори. Иззетата суха маса надхвърля 36 827 гр. Безспорно деянието е с висока обществена опасност. А за причастността на Григор Б. са събрани множество доказателства. Съдебният състав не прие тезата на защитата, че няма опасност той да извърши престъпление при по-лека мярка. Грижите за близките му роднини не са възпрепятствали една толкова мащабна и продължителна противоправна дейност, посочи въззивната инстанция.

Определението на Апелативния съд във Варна е окончателно.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии